Eindelijk in de lucht!

Paolina.nl

Over Paolina

Trio Peer met Paolina zelve

Altijd creatief geweest, zoals dat heet. Plakken, knippen en tekenen, maar ook creatief met taal. Tekeningen maken en het leggen van collages doe ik al heel wat jaren. Het eindeloos schuiven met snippers, het zoeken van kleuren, totdat er plotseling iets moois ligt.
Het tekenen van voorwerpen, in het begin vooral veel fruit, ontstond gewoon aan de eettafel.
Naast het tekenen ook begonnen met schilderen. Eerst met waterverf maar daarna al vrij snel met acrylverf. Nu schilder ik voornamelijk met olieverf.

Mijn schilderijen zette ik snel op, uit een soort bevlogenheid en met een sterk idee in mijn hoofd over hoe het er uit moet gaan zien.
Tegenwoordig plan ik mijn werk steeds meer. Ik loop dan tijden met verschillende ideeen rond in mijn hoofd totdat het min of meer duidelijk wordt hoe het eruit moet gaan zien. Dan bewandel ik de weg van het schetsen om uiteindelijk het schilderij met olieverf te gaan schilderen.
Mijn abstracte werk ontstaat nog steeds vaak vanuit een golf van energie en ideeen. Het kan dan zijn dat het werk min of meer ontstaat tijdens het schilderen.

Om mij verder te ontwikkelen volg ik diverse schilder- en tekencursussen. Daarnaast maak ik al weer een paar jaar deel uit van Kunstkronkels; een groep van 4 schilders die eens per week een dagdeel samen schilderen.

Het alledaagse, wat ik zie, hoor of lees zet mij aan tot schilderen of tekenen. Ben veel bezig met plaatjes, teksten, afbeeldingen en het maken van foto’s.Wil je ook een Paolina? Huren of kopen, kan allebei...

De meeste kunstwerken van Paolina zijn te koop of te huur, en zoals je op mijn site kunt zien maak ik ook muurschilderingen, schilderijen of andere afbeeldingen in opdracht. Misschien zit jouw idee er nog niet bij, we kunnen altijd kijken wat de mogelijkheden zijn en ideeën uitwisselen. De prijs van het huren van een kunstwerk hangt af van de prijs van het betreffende werk.
Huur:
Per maand 3 % van de prijs van het kunstwerk.
Looptijd 1 jaar.
Na twaalf maanden kan men overgaan tot koop.

Voorbeeld:
Kunstwerk kost 750 euro
Per maand is dat 22, 50 Euro

Huurkoop:

Per maand 6% van de prijs van het werk
5% is opbouw
1% administratiekosten
Na een jaar kies je ervoor door te betalen aan dit schilderij of het opgebouwde tegoed voor een ander kunstwerk te gebruiken.

Kunstwerk kost 750 euro

Na een maand heb je 37, 50 euro opgebouwd, 7,50 betaal je aan administratiekosten

Na 7 maanden heb je 262,50 opgebouwd.

Na 1 jaar heb je 450 euro. Dan heb je de keuze of je het restbedrag in één keer of in termijnen wilt betalen.

Koop:

Het overeen te komen bedrag wordt in 1 of meerdere termijnen overgemaaktWat maakt zij zoal?


Naast het maken van olie-, acrylverfschilderijen en muurschilderingen maak ik ook tekeningen en collages en heel veel foto’s . Ik heb geen vaste thema’s en kan geinspireerd raken door een tekst, een afbeelding of een gebeurtenis. Meestal draag ik zo’n ‘indruk’ dan een tijd bij mij voordat ik er mee aan de slag ga, maar soms verwerk ik het ook gelijk in mijn weblog.

Mijn tekeningen combineer ik vaak met korte pakkende, soms grappige, teksten. Het komt regelmatig voor dat ik een periode aan een bepaald onderwerp werk. Zo is daar mijn serie dieren, fruit en bomen. Iets in het onderwerp spreekt mij aan en dat probeer ik op het doek of papier tot uitdrukking te laten komen.

Naast het platte vlak ben ik mij ook op een nieuw vlak aan het ontwikkelen. Ik heb de afgelopen periode twee keer een object ontworpen. Eén daarvan is een grote golf voor op een rotonde en het andere object is een variatie op e!http://paolina.nl/images/324.gif!en kogelstootapparaat.Stijl?!

Naast het schilderen met acrylverf ga ik steeds meer met olieverf schilderen. De onderwerpen voor mijn schilderijen zijn nog steeds uiteenlopend maar er vindt een verschuiving plaats naar het schilderen van abstracte schilderijen. Olieverf leent zich daar uitstekend. Mijn abstracte schilderijen leggen vaak een lange weg af en worden laag voor laag opgezet.

Verder gebruik ik naast de kwast ook het paletmes of verfrollers en ook meng ik soms allerlei andere materialen, die in mijn atelier voorhanden zijn, door mijn verf, zoals zand, papier of bijv. wol. Ik vind het leuk om hier mee te experimenteren.

Het alledaagse, wat ik zie, hoor of lees zet mij aan tot schilderen of tekenen. Ben veel bezig met plaatjes, teksten, afbeeldingen en het maken van foto’s.Paolina.nl is © 2006-2021 Jolande Prins | TXP | xhtml 1.0 strict | css 2.1 | icons: famfamfam | Unique Visitors: 460426 | site design: Peter Borst